Бившият капитан на Англия Уейн Рууни не е подел инициатива за бунт сред съотборниците си в Дарби Каунти за отказ от намаляването на заплатите на играчите. 34-годишният Рууни води разговорите с шефовете на „овните” за преразглеждане на възнагражденията на отборите, като до крайно взето решение все още не е стигнало.

Първото предложение на шефовете на Дарби бе отхвърлено от играчите, след което и Асоциацията на професионалните футболисти в Англия взеха решение да не предоставят без предназначение своите заплати. Твърденията бяха, че Рууни е „във война” с клуба си, но говорителят на англичанина обяви, че това не е вярно пред BBC Sport.

„Както е в повечето клубове, така и в Дарби продължават да се водят разговори по различните предложения. Те се разглеждат вътрешно и се обсъждат конструктивно”, заявиха от антуража на голмайстора за всички времена на Манчестър Юнайтед.

„Най-логичното нещо е Уейн да е представител на отбора, като капитан и най-опитен футболист. Наред с другите играчи в Дарби, ролята му е да бъде събирателна точка между клуба и играчите и всички се надяват за взимането на крайно решение, което да удовлетвори всички страни”, заявиха хората на Рууни.