Метеоролозите във Великобритания предупредиха, че към страната се задават обилни снеговалежи, които ще ударят особено силно северната част на Англия във вторник. Това може да доведе до отлагане на мачове от Висшата лига, която има насрочен кръг за вторник и сряда.

Манчестър Юнайтед, Нюкасъл, Хъдърсфийлд, Уулвърхямптън, Фулъм и Арсенал имат домакински мачове във вторник, като според метеоролозите най-обилни ще бъдат снеговалежите в раойна на Хъдърсфийлд и на Уулвърхямптън, като там бурята се очаква да започне три часа преди срещата. Най-малък е шансът за снеговалеж в Лондон, но мачовете на Арсенал и Фулъм ще се проведат вероятно под пороен дъжд.

В сряда Ливърпул, Саутхямптън, Борнемут и Тотнъм ще приемат мачове, като най-възможно е двубоят в Мърсисайд да бъде отложен заради снега.

Стадионите във Висшата лига отдавна са оборудвани със системи, които да не позволяват на терена да замръзва, но проблем пред изиграването на срещите може да се окаже разчистването на пътищата, водещи към самите стадиони./БТА