За първи път от 74 години насам, Брентфорд ще се състезава в английския елит. Тимът от западен Лондон заслужи своето място в Премиършип, като успя да премине през плейофите в Чемпиъншип и от новата кампания феновете на тима ще могат да се насладят на футбол от най-високо ниво и страхотни мачове срещу най-големите. 

Въпреки, че отборът на Томас Франк ще бъде новак във Висшата лига, мениджърът признава, че няма никакво намерение да харчи сериозни средства за трансфери. Според него, съставът разполага с достатъчно класа, за да се противопостави на всеки един клуб.

"Сигурен съм, че сега хората си мислят всякакви неща. Те смятат, че ще пазаруваме много, ще привлечем футболист на всеки пост, но това изобщо няма да се случи. Аз съм доволен от моите играчи и вярвам в тях. Момчетата заслужават възможност да се изправят срещу топ клубовете и да докажат какво могат. Разбира се, ще добавим още малко конкуренция в отбора, но в никакъв случай няма да хвърляме големи пари, за да опитаме да оцелеем.  Всички сме на едно мнение, че голяма част от хората, които спечелиха промоцията ще останат и ще получат своя голям шанс“, заяви Франк.