Фулъм успя да надиграе тима на Челси с  резултат 2:1 в двубой от поредния кръг във Висшата лига. В 25-а минута Уилиан откри резултата след огромен рикошет в защитник на "сините". Калиду Кулибали изравни в 47-а минута. В 57-а минута за "сините" стана тежко, след като Жоао Феликс си изкара червен картон в дебюта си за клуба. Карлос Винисиус даде отново аванс на "котиджърс" в 73-а минута, което се оказа и финалният резултат. 

33 снимки

След около 120 секунди Челси можеше да поведе. Жоао Феликс успя да намери Кай Хавертц на точката на дузпата, чийто удар беше блокиран, а след това и Люис Хол видя как негов удар бива спасен от Бернд Лено. 

В 14-а минута Феликс получи топката на стрелкова позиция след отлично центриране на Мейсън Маунт, но той беше в засада по време на удара. 

В 23-а минута Трево Чалоба допусна сериозна грешка, след която Боби Рийд излезе на стрелкова позиция, но стрелецът уцели само гредата. Две минути по-късно обаче резултатът беше открит, след като изстрел на Уилиан се отби в крака на бранител на Челси и направи задачата на Кепа за 1:0. 

Гостите, и по-конкретно Жоао Феликс, показваха събуждане в следващите минути и в 40-а именно португалецът тества рефлексите на Лено, който обаче отново се справи. 

Само две минути след началото на втората част момчетата на Греъм Потър успяха да изравнят. Мейсън Маунт стреля в гредата от пряк свободен удар, но Калиду Кулибали успя да направи добавка от няколко метра за 1:1. 

Само 10 минути по-късно обаче Греъм Потър трябваше да изживее сериозно разочарование. Първо Закария получи наглед тежка контузия и беше заменен, а секунди по-късно Феликс влезе изключително грубо в краката на съперник и си изкара директен червен картон. 

Хората на Греъм Потър се държаха добре в първите минути след изгонването, но при първата опасност се пропукаха, за да може Карлос Винисиус да вкара за 2:1 в 73-а минута. 

Ето и съставите на двата тима:

Фулъм: Лено, Адарабио, Тете, Рийм, Робинсън, Рийд, Паулиня, Боби Рийд, Перейра, Уилиан, Винисиус;

Челси: Кепа, Кулибали, Силва, Чалоба, Закария, Ковачич, Хол, Аспиликуета, Хавертц, Маунт, Феликс;