Завърналият се в Челси Ромелу Лукаку нямаше как да не остане доволен след победата над градския съперник Арсенал с 2:0 насред  „Емиратс“. Белгийският нападател откри резултата в 15-ата минута, като за Лукаку това бе първи гол за Челси, но 114-и във Висшата лига.

С това попадение той вече еднолично заема 20-ото място във вечната ранглиста на голмайсторите на английското първенство, като досега делеше мястото с легендата на Арсенал Йън Райт.

60 снимки

„Много съм щастлив от победата, играхме много добре и доминирахме. Можеше да вкараме повече. Трябва да продължим по този начин. Трябва да побеждаваме, тъй като конкуренцията във Висшата лига е много голяма“, сподели Лукаку след мача.

„Старая се. В края на деня искаш да работиш здраво за отбора, да вкарваш, да създаваш положения. Този отбор е много талантлив. Те са шампиони на Европа и искат да продължават да надграждат и да побеждават. Съотборниците ми направиха така, че всичко беше много комфортно за мен, нямаше никакво напрежение преди мача. Мислех само за победата. Много се радвам за клуба и феновете“, каза още нападателят.