Защитникът на Челси Давид Луис вярва, че лондонският тим може да вдигне трофея в Лига Европа. Английският тим се класира автоматично за груповата фаза за втората по сила европейска клубна надпревара и записа първи успех над ПАОК като гост с 1:0 в четвъртък.

Отборът на Маурицио Сари също така ще трябва да срещне БАТЕ Борисов и Видеотон в групите на ЛЕ, като мачовете с тези два тима ще бъдат през следващия месец, но бразилският бранител на Челси знае, че срещите няма да бъдат леки.

„Много хора не знаят колко всъщност трудна е тази надпревара. Нивото в Лига Европа е невероятно високо и няма да ни бъде лесно”, довери Луис.

„С ПАОК също не бе лесно. Причините за това са много – дългият път, натоварената ни програма, но също така и качеството на опонента. Знам тези неща, тъй като съм играл в надпреварата неведнъж”, продължи бранителят.

„Никога не е лесно да триумфираш в турнира, но аз вярвам, че можем да го направим, тъй като разполагаме с невероятен състав. Няма значение кои 11 са на терена от нас, тъй като Челси винаги излиза, за да побеждава. Ще се борим във всички надпревари, без значение как се казва турнира, тъй като отборът, за който играем е голям”, завърши Луис.

На носителя на ФА Къп му предстои пътуване до „Лондон Стейдиъм”, където ще гостува на Уест Хем в неделя вечерта.