Футболистът на Уест Хем Марко Арнаутович е под въпрос за лондонското дерби с лидера във временното класиране на английската Висша лига Челси. Това съобщи на пресконференция мениджърът на ,,чуковете“ Мануел Пелегрини.

29-годишният нападател има контузия на коляното и липсата му в неделния сблъсък с тима на Маурицио Сари може да се окаже ключова за крайния изход на двубоя. Австрийският национал е най-силно представящият се играч на стартиралия с четири поредни загуби в първенството Уест Хем.

Той е отбелязал три от общо петте попадания на сметката на отбора до момента, включително и един при първата победа за сезона при гостуването на Евертън с 3:1.

Пелегрини сподели, че има съмнения дали Арнаутович ще бъде на линия за тежкия мач с Челси.

,,Марко Арнаутович завърши срещата с Евертън с проблем зад коляното. Ще разберем съвсем скоро дали той ще има възможност да започне като титуляр в неделя. Надяваме се това да е така, защото той е изключително важен за състава. Относно това, което ни предстои – няма да ви лъжа, излизаме срещу водача във временното класиране, очаква ни труден двубой. Невъзможно е да започнем сезона по начина, по който те го направиха, но всеки мач е различен. Трябва да сме уверени, когато домакинстваме и да се опитаме да повторим същото представяне от предишния кръг. Трябва да сме концентрирани в защита, но аз съм уверен в добрия изход на срещата“, завърши специалистът. Уест Хем приема у дома на ,,Олимпийски стадион“ Челси в неделя от 18:00 часа. /БГНЕС