Ливърпул вече е измислил оптимален вариант, за да задържи Мохамед Салах на "Анфийлд" още дълги години. Настоящото споразумение на играча изтича през 2023-а, но намиращият се в извънземна форма египтянин сподели, че би останал в Мърсисайд до края на кариерата си, ако зависеше от него. 

Преди няколко дни се появиха информации, че Салах иска заплата от 500 000 паунда на седмица. Според "Дейли Мейл" и "Дейли Мирър" това обаче не е вярно, защото той много добре разбира финансовата политика на собствениците.

Салах иска да стане най-скъпоплатеният играч на "червените", измествайки настоящия водач в тази класация Вирджил ван Дайк, който получава по 220 000 паунда седмично. Възнаграждението на Салах ще надхвърли тази сума, но в никакъв случай не може да достигне споменатите 500 000 паунда, защото това би нарушило цялата сега действаща структура на заплатите в клуба.

За да избегнат това, но същевременно да удовлетворят исканията на Салах и неговия агент, собствениците смятат да предложат на лагера на египтянина много атрактивен бонус при самото подписване на новия контракт.

В договора ще бъдат заложени и куп други стимулиращи бонуси за следващите години. Двете страни са оптимисти, че нов договор ще бъде подписан. Въпросът е това да стане възможно най-скоро.