Отборът на Ливърпул отмъкна две точки от кандидат-шампиона Тотнъм в борбата му за титлата в Англия. Дербито от 32-ия кръг на Висшата лига приключи при равенство 1:1, а от това може да се лидерът Лестър, който утре посреща Саутхемптън на свой терен.

В момента разликата между „лисиците“ и Тотнъм е четири точки, а при успех за тима на Клаудио Раниери тя може да набъбне до седем. До края на надпреварата остават само шест кръга.

Ливърпул и Тотнъм изиграха интригуващ сблъсък на препълнения „Анфийлд“, като домакините поведоха след красиво попадение на Филипе Коутиньо, но точката за гостите осигури Хари Кейн. И двата гола мача паднаха през второто полувреме.

През първата част Ливърпул бе по-настоятелният тим на терена, но отлични прояви на Уго Лорис запазиха вратата на гостите суха. На два пъти Адам Лалана имаше великолепни възможности, но и при двата случая френският национал показа класа. Даниел Стъридж също не успя да преодолее стража от чиста позиция, излизайки очи в очи с него.

За тима на Маурисио Почетино най-добрата възможност през първите 45 минути бе дело на Кристиан Ериксен, който пробва рефлексите на Симон Миньоле с далечен удар, но белгиецът се справи отлично.

Второто полувреме започна ударно за „червените“. Още в 51-ата минута момчетата на Юрген Клоп успяха да поведат в резултата. След прекрасна комбинация между Стъридж и Коутиньо, бразилецът вкара дежурния си гол, стреляйки технично в левия ъгъл на вратата на Лорис. Коутиньо се разписа в трети пореден мач за мърсисайдци.

Ливърпул - Тотнъм 1:1

източник: Gulliver/GettyImages

Изравнителното попадение за Тотнъм дойде в 63-ата минута след контраатака. Криатиан Ериксен догони една наглед невъзможна топка до аутлинията и отлично я върна към Хари Кейн в наказателното поле. Английският национал с лекота преодоля опеката на Деян Ловрен и с удар по диагонала в далечния ъгъл на Миньоле изравни.

До края на двубоя и двата тима имаха отлични положения за гол, но в крайна сметка резултатът остана непроменен.

Ливърпул - Тотнъм 1:1

източник: Gulliver/GettyImages