Ливърпул надви Лестър с 3:0 като гост в мач от 36-ия кръг на Висшата лига. Къртис Джоунс се разписа в 33-ата и 38-ата минута. Трент Александър-Арнолд оформи класиката с прекрасен гол от пряк свободен удар в 71-ата минута на двубоя. Така мърсисайдци стигнаха до седма поредна победа и отново се доближиха на точка до четвъртото място, но с мач повече от Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.

"Лисиците" пък остават на 19-ото място във Висшата лига и продължава борбата си за оцеляване с актив от 30 точки. Отборът на Евертън, който заема 17-ата позиция в шампионата има две точни преднина пред възпитаниците на Дийн Смит - остават два кръга в първенството на Англия.

Gulliver/GettyImages
38 снимки

Още в 3-ата минута се стигна до напрежение пред вратата на Ливърпул. Джони Еванс бе много близо до това да стигне до центриране в наказателното поле на мърсисайдци, което почти сигурно щеше да доведе до попадение. Все пак Еванс не успя да стреля, а Алисон излезе напред, за да улови.

"Лисиците" продължиха да са по-активни и в следващите минути. Мадисън изведе страхотно Харви Барнс в 12-ата минута, а той намери Джейми Варди. Нападателят опита изстрел от трудна позиция, с който стража на "червените" се справи. 

В 16-ата минута Ливърпул създаде нещо по-интересно. Трент потърси Гакпо с прехвърлящо подаване след добра коминация с Хендерсън и Салах отдясно. Нидерландецът обаче не успя да си спре топката и да шутира. Все пак топката бе избита в ъглов удар, който не доведе до нищо по-опасно пред вратата на Иверсен. 

Малко по малко мърсисайдци поеха контрол над топката и срещата. "Червените" обаче се затрудняваха да създадат чисто голово положение. Луис Диас отправи неточен изстрел в 28-ата минута. 

В 33-ата минута Ливърпул стигна до попадението. То бе дело на Къртис Джоунс, който се включи чудесно в наказателното поле на "лисиците" и получи пас на далечната греда от Мохамед Салах. Той не сбърка и прати топката в мрежата. Ситуацията бе разгледана с ВАР за евентуална засада по-рано в нападението, но такава нямаше и голът остана.

Къртис Джоунс наказа Лестър за втори път само пет минути след първия си гол. Той отново получи пас от Салах, този път по земя, след което се обърна и нанесе страхотен изстрел. Никакъв шанс за стража на "лисиците". И това попадение бе разгледано с ВАР за потенциална засада, но позицията на Джоунс бе редовна.

Второто полувреме започна с добра атака на домакините, която бе завършена от Джеймс Мадисън. Англичанинът обаче шутира от малък ъгъл и Алисон се справи. След това страничният съдия вдигна и флага за засада.

Къртис Джоунс имаше шанс да оформи хеттрика си в 51-ата минута, след като бе изпратено центриране на далечната греда. Халфът замахна, за да нанесе изстрел от въздуха, но бе изпреварен от Рикардо Перейра, който изчисти, последва и сигнал за засада.

Минута след това Лестър погледна към вратата на Алисон. Джейми Варди стреля от границата на наказателното поле, но бразислкият страж го отказа с чудесно спасяване. Последва корнер, от който "лисиците" не се възползваха по най-добрия начин.

В 68-ата минута Мохамед Салах се озова на стрелкова позиция след комбинация с Коди Гакпо. Египтянинът обаче не успя да преодолее Даниел Иверсен, а прати топката право в ръцете на стража.

Три минути след това Трент Александър-Арнолд вкара феноменален гол от пряк свободен удар, с който окончателно сложи край на интригата в срещата. 

Мохамед Салах остана очи в очи със стража на Лестър в 79-ата минута. Той нахлу в наказателното поле и стреля, но го направи разочароващо и прати топката встрани от вратата. 

В 82-ата минута Анди Робъртсън проби в пеналтерията на "лисиците", след което бе съборен от защитник на домакините. Крейг Поусън не си и помисли да отсъди дузпа в този момент, въпреки че имаше леки претенции от мърсисайдци. Играта бе подновена с корнер, който не доведе до нищо по-опасно пред Иверсен. 

Две минути преди края на редовното време Джейми Варди опита задна ножица след недобра намеса на Конате с глава при подаване в наказателното поле. Все пак акробатичното изпълнение на Варди по никакъв начин не затрудни Алисон, тъй като не притежаваше нужната точност и сила. 

FT / Лестър - Ливърпул 0:3

0:1 Къртис Джоунс 33'

0:2 Къртис Джоунс 38'

0:3 Трент Александър-Арнолд 71'

Съставите на двата отбора:

Лестър: 31. Даниел Иверсен, 27. Тимоти Кастан, 3. Ваут Фаес, 6. Джони Еванс, 21. Рикардо Перейра, 8. Юри Тилеманс, 25. Вилфред Ндиди, 42. Бубакари Сумаре, 10. Джеймс Мадисън, 9. Джейми Варди, 7. Харви Барнс

Старши треньор: Дийн Смит

Ливърпул: 1. Алисон, 66. Трент Александър-Арнолд, 5. Ибрахима Конате, 4. Върждил ван Дайк, 26. Андрю Робъртсън, 14. Джордан Хендерсън, 3. Фабиньо, 17. Къртис Джоунс, 23. Луис Диас, 11. Мохамед Салах, 18. Коди Гакпо

Старши треньор: Юрген Клоп