Лестър спечели осмата си победа с 1:0 този сезон и 14-а с един гол разлика, като този път жертвата бе гостуващият Саутхемптън. Единствения гол вкара Уес Морган в 38-ата минута, а „лисиците“ направиха поредна важна крачка към титлата. С 69 точки те са първи след 32-ия кръг във Висшата лига, Тотнъм изостава със 7 точки, а Арсенал с единадесет...А до края остават 6 кръга.

Първото по-сериозно слизане към вратата на „светците“ бе осъществено от Оказаки, но ударът му бе избит в корнер.

Саутхемптън обаче не бе дошъл на „Кинг Пауър Стейдиъм“ да губи почетно и в 31-ата минута изпусна страхотна ситуация за гол. Мане излъга и вратаря Шмайхел и когато отправи топката към вратата на Лестър, отнякъде се изпречи Дани Симпсън, който спаси. Това бе и първата по-спорна ситуация в мача, защото топката срещна прилепналата до тялото ръка на Симпсън и съдията, по-скоро правилно, не отсъди дузпа.

Скоро след това Жозе Фонте пък накара Шмайхел да се проявава в рамката на вратата на Лестър.

Така дойде 38-ата минута, когато централният защитник на Лестър Уес Морган скочи високо и с глава забоде топката в мрежата на тима от Южния бряг – 1:0 за Лестър.

През второто полувреме оспорваният характер на двубоя не се промени. В 61-ата минута Жозе Фонте за малко не си отбеляза автогол, но на мястото си бе вратарят на Саутхемптън Фрейзър Форстър.

В 71-ата минута невероятен пропуск направи Дани Симпсън, който отблизо бе париран от Форстър.

Две минути след това центрирана от метър разстояние топка срещна разперената ръка на Роберт Хут в наказателното поле на Лестър, но реферът отново взе по-правилното решение да не свири дузпа във вреда на „лисиците“.

Пет минути преди края Варди можеше да реши окончателно мача, но пак Форстър спаси.

В петте добавени минути Лестър устоя в отбрана и спечели изключително важни три точки, които го доближават до титлата.

Саутхемптън е седми с 47 точки.