Отборът на Лестър надви Кристъл Палас с 2:0 като гост на "Селхърст Парк". Двете попадения за "лисиците" бяха дело на Чаалар Сьойюнджю и Джейми Варди. 

Първата по-интересна ситуация в двубоя бе в 8-ата минута и бе на сметката на домакините, когато Джордан Аю се включи добре в наказателното поле, овладявайки страхотен пас, и шутира към вратата, но ударът бе блокиран от самоотвержен защитник на Лестър.

В 19-ата минута Джейми Варди достигна до прецизно подаване и излезе очи в очи с вратаря. Футболистът на Лестър изстреля топката към левия ъгъл. Гуаита обаче внимаваше и реагира с котешки рефлекс, за да отрази опита му.

Лестър бе по-активният отбор през първата част и търсеше повече попадението, за да излезе напред в резултата. Юри Тилеманс извърши пропуск, след като достигна до центриране от ъглов удар и стреля бързо от границата на наказателното поле, но топката профуча високо над напречната греда. Малко по-късно Рикардо Перейра достави чудесно центриране в наказателното поле, но защитата на Кристъл Палас внимаваше и предотврати опасността.

Getty Images
26 снимки

Този момент дойде чак през втората част, когато в 57-ата минута Чаалар Сьойюнджю скочи високо, за да засече центриране от ъглов удар и изпрати топката с глава право в мрежата на Гуаита.

След гола Кристъл Палас се активизира и започна да търси изравнително попадение, но безуспешно. Патрик ван Аанхолт нямаше търпение да отбележи и се втурна напред, но бе в положение на засада. 

Малко по-късно Джоел Уорд изпрати топката в наказателното поле, но центрирането му бе блокирано и спечели само ъглов удар. От изпълнението на корнера не произлезе нищо интересно, след като Джефри Шлъп стигна до отбитата топка и отправи удар, но тя рикошира в играч на Лестър. 

В 74-ата минута Вилфред Ндиди стреля от воле от дистанция, но красивият му удар прелетя встрани от лявата греда. 

В последните минути на редовното време Демарай Грей и Джейми Варди взаимодействаха прекрасно, матирайки защитата на Кристъл Палас и англичанинът се озова сам срещу вратаря и реализира своето десето попадение от началото на сезона.

В добавеното време Денис Прат овладя подаване дълбоко в накзателното поле и след добро първо докосване успя да прати топката в десния ъгъл. Топката обаче рикошира в защитата на Палас и топката се удари в гредата. 

Така Лестър постигна своята седма победа през сезона и се намира на трета позиция с 23 точки, точно колкото има и съставът на Челси, който е четвърти. Отборът на Кристъл Палас е девети в таблицата с актив от 15 точки.