Наставникът на Ливърпул Юрген Клоп за пореден път отказа да говори по темата дали вижда отбора си като претендент за титлата във Висшата лига. След победата с 6:1 над Уотфорд в 11-ия кръг германският мениджър заяви, че за него съществуват много по-важни неща, макар и тъкмо този успех да качи тима му на върха в класирането.

„По-добре е да си първи, отколкото 10-и или на което и да било друго място. Важно е да събираме точки, които ще са важни, когато наближи финалната третина от сезона“, коментира Клопо.

„Вече трупаме точки към актива си, но трябва да продължим по същия начин, а едва после ще видим къде можем да финишираме. Аз наистина не се интересувам от това да говоря за титлата. За мен е по-важно, че днес изглеждахме като отбор, който може да печели футболни мачове.“

„Когато имаме ден, ние сме много тежък съперник и това е най-важното, което можем да кажем днес. В настоящия момент не е важно къде можем да завършим сезона. Знам, че в миналото много неща са се случили тук, има не една и две истории. Преди три години тимът беше наистина близо да стане шампион и всеки сравнява сегашната ситуация с тогава. Това обаче не е отборът от преди две или три години, не е и отборът отпреди 25 години. Ние сме изцяло нов тим“, добави Клоп.