Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп заяви, че не е доволен от физическата подоготовка на част от своите играчи няколко дни преди началото на новия сезон във Висшата лига.

"Червените" ще изиграят своята последна предсезонна проверка днес срещу Торино на "Анфийлд", а в нея участие ще вземе и централният бранител Деян Ловрен, след по-дългата си ваканция. Така "червените" от Мърсисайд ще бъдат в пълен състав за първия път от началото на лятото.

Това се случва едва 5 дни преди старта на сезона в Премиършип. Ливърпул приема Уест Хем в неделя, 12 август, но Клоп вече притеснен за физическата подготовка на своя тим.

"Трябва да работим още за нашата издръжливост. Трябва да сме по-свежи в хода на сезона. Момчетата не са на едно ниво, можете да видите това", каза германецът пред клубния сайт на "червените".
 
"Трябва да изиграем някак първия си мач. След това имам 8 дни за подоготовка за следващия сблъсък, тъй като играем в неделя и понеделник. Това е още една седмица за подготовка. Но първо трябва да окомплектоваме състава за мача в неделя. Има още много работа за вършене", добави Клоп.

Специалистът бе критичен и към представянето на тима в атака, въпреки големия брой голове, които Ливърпул вкара по време на предсезонната си подготовка. В последния си мач "червените" премазаха Наполи с 5:0, а преди седмица се разправиха звучно с Манчестър Юнайтед след 4:1.

"Видях доста добри неща срещу Наполи. Най-вече в атака. Но също така има и много неща, които трябва да подобрим. Понякога обаче губим компактност. 5:0 звучи добре, но през втората част те бяха много често в нашето наказателно поле. Бяха три пъти сами срещу вратаря. Това не трябва да се случва. Именно тогава не бяха добре подредени и компактни", завърши наставникът на 5-кратния европейски клубен първенец.

Ливърпул е сочен за един от основните фаворити за титлата през този сезон във Висшата лига. Клубът похарчи 160 млн. паунда за трансфери, след като купи Алисон от Рома, Фабиньо от Монако, Наби Кейта от РБ Лайпциг и Джердан Шакири от Стоук Сити.