Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сподели, че даже и по време на настоящата пауза във връзка с епидемията от коронавирус той не може да спре да мисли за играчите си, как се чувстват и дали спазват указаните задачи за периода. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Футболната асоциация на Англия днес взе решение да се удължи срока за спиране на Висшата лига поне до 30-ти април, което допълнително хвърля неяснота около датата на евентуалното завършване на сезона. Германският специалист използва възможността, за да разкаже за значението на комуникацията с играчите и цялостното значение на изграждането на връзка с отбора. 

Освен да спя - а може би даже и тогава - по цял ден мисля само за момчетата. Не ми се иска да е съвсем така, но се налага поради огромното количество информация, което получавам всеки ден", започна Клоп. 

"За мен най-важното е играчите да са във върхова форма за момента, в който се върнем на терена. Сега ситуацията обаче е малко по-различна с карантината, но трябва да мислим за представянията си и след нея". 

"Никога не се преструвам, че се интересувам от живота на играчите си. Наистина се интересувам, защото е важно да знаеш с кого работиш и какво мотивира отсрещния човек. Познанството е това, което създава връзката между хората". 

"Винаги гледам да съм максимално искрен с играчите. Не винаги им казвам истината, но тогава въпросът е различен. Когато обещая нещо, то това обезателно трябва да отговаря на реалността. В противен случай може да загубя съблекалнята много лесно. Никога не ми се е случвало, защото не правя фалшиви обещание. Не казвам неща, които да ме накарат да се чувствам по-добре", завърши специалистът.