Бившият физиотерапевт на Борусия Дортмунд Франк Золнер направи любопитни разкрития за Юрген Клоп от съвместната им работа в немския клуб. Пред Гол той заяви, че треньорът понякога може да бъде „доста луд“, но винаги „има топките“, за да се извини на хората, ако отиде твърде далеч.
 
"Клопо е специален човек. Имаше толкова много дни, в които си казвах колко е страхотен. Но понякога си мислех: Какъв егоцентрик!", откровен е Золнер, който работи в Дортмунд почти 20 години, а сега е част от екипа на втородивизионния Бохум.
 
"Веднъж Якуб Блашицковски ми се обади, когато се прибираше от полския национален отбор. Каза, че не може да тренира поради мускулна травма, но ще дойде на базата. Преди заниманието отидох при Клопо с Куба  (Блашчиковски) и му казах какво се е случило. Полудя,  вероятно защото току-що беше научил за контузията на Куба в този момент."
 
"Желко Бувач (бившият помощник на Клоп) често се появяваше в такива моменти и казваше: Клопо, изпуши една цигара и се успокой! Той беше един от най-добрите асистенти, с които съм работил. Но Клопо "имаше топки" да се извини, когато отиде твърде далеч в общуването с някого."
 
Золнер признава, че си е тръгнал от Дортмунд, защото е усетил, че нещо трябва да се промени. 
 
"Веднъж се прибрах и заварих дъщеря си да плаче. Разделила се с гаджето, а аз дори не знаех, че има момче до себе си. Това беше един от моментите, които ме накараха да напусна Борусия. Защото много често краят на работния ден се отлагаше, а семейството ми никога не знаеше. И винаги заради спонтанните работни срещи, които Клопо често организираше вечер. И дойде време, в което децата почти не искаха да говорят с мен. Казах си, че всичко това трябва да свърши и затова си тръгнах", спомня си физиотерапевтът.