Безапелационният лидер във Висшата лига на Англия – Ливърпул, както и всички останали отбори от английския футбол, научиха информацията, че първенството в Премиършип ще стартира не по-рано от 30-и април. На дългоочакваната среща бордът на директорите на английския футбол прецениха да удължат първоначалния си план от 3-и април, след като шампионатът бе прекратен, тъй като светът се бори с всички средства да преустанови заразата коронавирус.

В хода на липсата на мачове се появиха какви ли не информации как мърсисайдци могат да бъдат лишени от правото да вземат своя 19-и трофей в историята си, след като се прокрадваха информации, които гласяха, че кампанията трябва да бъде анулирана. Най-дейни в тези си изкази бяха директори от Уест Хем, както и мениджърът на Тотнъм Хотспър – Жозе Моуриньо. Донякъде бе и логично, след като двата отбора се представят повече от слабо през този сезон.

Решението на борда в четвъртък е такова, че тазгодишният сезон ще се доиграе, независимо кога. По този начин за Ливърпул продължава да е ясен курса – нови две победи ще короноват тима на Юрген Клоп като новият шампион на Англия.