Отборът на Ливърпул е готов да се включи в борбата с Манчестър Юнайтед за халфа на Борусия Мьонхенгладбах - Денис Закария през лятото. Швейцарецът си спечели репутацията на един от най-добрите млади халфове в Бундеслигата. Представянето му е доста високо ниво през последните два сезона и неслучайно е привлякъл вниманието на доста големи клубове.

По-рано този месец в Германия имаше информации, че Юнайтед е на полпозишън, за да подпише със Закария, като мениджърът Оле Гунар Солскяер се счита като почитател на полузащитника. Байерн Мюнхен също прояви интерес към високо оценявания национал на Швейцария.

Според „SportBild“ обаче лидерът във Висшата лига Ливърпул също влиза в надпреварата за Закария. Въпреки това се твърди, че швейцарецът може да остане на „БорусияПарк“, ако тимът на Марко Розе успее да си осигури място в Шампионската лига през следващия сезон.

Счита се, че Ливърпул и Юнайтед ще трябва да похарчат около 45 милиона паунда, ако искат да привлекат халфа. Закария, който може да играе и като централен защитник, има договор с Мьонхенгладбах до лятото на 2022 година.