Хари Кейн иска да завърши кариерата си на професионален спортист като кикър в отбор от Националната футболна асоциация, пише вестник "Гардиън".

Кейн е голям привърженик на американския футбол и мечтае да играе в НФЛ от дете. Кучетата на футболиста носят имената на двама от известните куотърбекове в НФЛ - Том Брейди и Ръсел Уилсън.

"Желанието ми да играя в лигата е истинско, определено е нещо, което бих опитал след 10 или 12 години", разкри Хари Кейн в интервю за американската спортна мрежа ESPN.

Кикърите са сред най-нископлатените играчи в американския футбол, въпреки че повечето изкарват над 1 милиона долара на година. Хари Кейн твърди, че не става дума за пари.

"Ако играеш във Висшата лига, на Световно първенство и след това в НФЛ, няма ли да те считат за един от най-великите атлети?", казва капитанът на Англия.

Хари Кейн вижда прилики между себе си и определяния от много хора като най-добър куотърбек в историята Том Брейди. И двамата не били смятани за големи таланти, когато били малки, но намерили начин да бъдат успешни атлети.

"Малко хора са смятали, че той ще бъде добър играч или дори ще стигне до НФЛ, а той стана най-добрия на света", казва Хари Кейн за Том Брейди и добавя: "Понякога това ми даваше сили. Казвах си, че всичко е възможно. Ако вярваш в себе си и имаш мотивация, глад за успехи, можеш да го направиш"./БГНЕС