Ливърпул прие в 34-ия кръг отборa на Челси и „червените” спечелиха домакинството си с 2:0. В основата на успеха бе капитанът на „червените” Джордан Хендерсън, който изигра великолепен двубой на „Анфийлд”, и въпреки че не се разписа, то той бе с основната вина за двата гола на домакините. При първото попадение Хендерсън центрира на празна врата за Садио Мане, за да открие, а миг по-късно увлече халфа на Челси Калъм Хъдсън-Одой, за да може да се освободи пространство за Мохамед Салах, който реализира брилянтен гол, за да подпечата гола на Ливърпул.

№14 в отбора на Юрген Клоп изигра вездесъщ двубой при гостуването на своите срещу Саутхемптън (3:1) в миналия кръг, след като Хендерсън бе човекът, който поде успеха за домакините, след като пусна топка напред за Мохамед Салах, след което египтянинът със самостоятелен рейд донесе успеха на гостите в този случай.

Повече за влиянието на Джордан Хендерсън в играта на Ливърпул можете да видите в прикаченото видео от предаването "Премиърлийг токшоу".