Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола спечели своя 30 трофей в треньорската си кариера. В неделя „гражданите“ спечелиха Купата на Лигата в Англия след минимален успех с 1:0 над Тотнъм и се поздравиха с отличието за четвърта поредна година. Единственият гол отбеляза Аймерик Лапорт в 82-ата минута.

10 снимки

„Стадионът не беше пълен, но въпреки това подкрепата на феновете се усети. Радваме се, че за четвърти пореден път печелим Купата на Лигата. Искахме да атакуваме от самото начало, създадохме много положения. Тотнъм също имаше своите шансове, но като цяло бяхме по-добрият отбор и победихме заслужено“, каза Гуардиола след двубоя.

„Нямаме време да тренираме статични положения. Отработваме само най-основните неща. Не е лесно, но какво да се прави... Такъв е календарът през този сезон“, продължи испанецът.

„Това е 30-ият ми трофей? Чудесно. Работил съм големи клубове, а с тях е по-лесно да се печели“, заяви още Гуардиола.

Първото отличие на каталунеца беше Купата на Краля с Барселона през 2009 година. С „блаугранас“ той спечели общо 14 купи, включително два пъти Шампионската лига. С Байерн Мюнхен вдигна 7 трофея, а с Ман Сити - 9.