Феминистки организации в Англия са си поставили за цел да съсипят първия мач на Кристиано Роналдо за Манчестър Юнайтед след завръщането му на "Олд Трафорд", твърди "Дейли Мейл". По-късно днес "червените дяволи" приемат Нюкасъл и се очаква португалецът да е в стартовия състав. 
 

Феминистките подготвят протест, за да привлекат вниманието към случая с модела Катрин Майорга, която твърди, че е била изнасилена от Роналдо през 2009 г. в хотел в Лас Вегас. Тя заведе дело срещу звездата чак през 2018 г., твърдейки, че е получила 375 000 долара от играча за мълчанието си. По-късно португалцът призна за парите, но не и за изнасилването. През юли 2019 г. прокуратурата в Лас Вегас го оправда по обвинение за изнасилване.

През октомври 2020 г. моделът направи нов опит за съдебен спор с Роналдо. Тя иска да докаже, че не е била в състояние да разбере условията на споразумението за неразкриване на информация, сключено през 2010 г.
 
През април тази година се появи информация, че Катрин Майорга настоява да получи 65 милиона евро от Роналдо и е завела три иска - за минали болки и страдания, за бъдещи болки и страдания и за наказание.