Астън Вила покоси с 3:0 гостуващия Кристъл Палас в пореден мач от кръга на Боксинг дей в Англия. Бирмингамци направиха много силен мач на своя „Вила Парк”, като Бетран Траоре откриха резултата в петата минута, а в края на полувремето капитанът на Вила Тайрън Мингс бе изгонен заради втори жълт картон. Противно на очакванията, „виланите” бяха много по-дейният отбор в Бирмингам, а Кортни Хаус в 66-ата удвои, а Анвар Ел-Гази оформи крайния резултат в полза на домакините.


60 снимки


Не бе изминала и една минута, а Бертран Траоре сбърка и топката се отби в Еберечи Езе, за да стигне до Уилфрид Заха. Англичанинът надбяга Тайрън Мингс и отправи удар с левия крак, но Емилиано Мартинес с крак блокира топката и гол не падна. В петата минута обаче домакините от Вила поведоха в резултата. Кристъл Палас сбъркаха в средата на терена, а МакГин веднага подаде към Траоре. Той подаде за Уоткинс вдясно, което елиминира с финт Скот Дан в наказателното поле на "орлите" и шутира силно по диагонала, ала Гуаита изби с една ръка. Топката се върна към Траоре, който отблизо с десния крак довкара - 1:0.

След 17 минути игра бирмингамци треснаха страничния стълб на Висенте Гуаита, след като отправи удар с левия крак, но испанският страж на Палас извади шанс. Натискът на Вила продължи и три по-късно Гуаита прави ново спасяване. Траоре изведе зад гърба на отбраната Грийлиш, който напредна и нахлу в наказателното поле. Плеймейкърът шутира с левия крак, но Гуаита направи спасяване. Малко след това Мати Кеш влезе в единоборство с Джак Грийлиш в наказателното поле на Палас, а реферът Антъни Тейлър отиде да гледа мониторите на ВАР, за да прецени има ли нарушение срещи Грийлиш. Реферът обаче прецени, че правилно е взел решение и не посочи дузпа за Вила.

Уилфрид Заха влезе в сериозен спор с Тайрън Мингс в 38-ата минута и Тейлър показа картони на двамата. Две по-късно Мингс фаулира Заха и си изкарах бърз втори жълт и така капитанът на Вила остави своите с човек по-малко. В добавеното време вратарят на Астън Вила Мартинес ефектно отрази удар на Лука Миливойевич от дъгата на наказателното поле. Еберечи Езе шутира при следващото нападение малко зад дузпата, но Мартинес отново улови.

Втората част, противно на очакванията, стартира с превес на домакините, които бяха с десет човека. Така се стигна до 66-ата минута, когато един пряк свободен удар донесе гол на Астън Вила. Оли Уоткинс бе непокрит и стреля с глава, а топката се отби в напречната греда на Гуаита, след което бившият играч на Уулвърхемптън Кортни Хаус също стреля с глава, а Гуаита изби топката, но тя вече бе преминала неговата голлиния - 2:0.

Десет по-късно пък Виланаправиха страхотна контраакция чрез Грийлиш, Уоткинс и Ел-Гази, а последният нанесе впечатляващ удар по диагонала, който направи безпомощен Гуаита 3:0. В 85-ата минута Рийдевалд отправи удар по земя от дъгата на наказателното поле към вратата на домакините, но Мартинес отново спаси отбора си от гол. Секунди по-късно пък Уорд опита центриране отдясно, но топката се насочи към вратата на домакините и се отби в напречния стълб зад Мартинес и излезе аут.

В последните минути на мача Оли Уоткинс на дваж пъти имаше шанс да открие головата си сметка, но и двата пъти не сполучи.

FT АСТЪН ВИЛА 3:0 КРИСТЪЛ ПАЛАС

1:0 Бертран Траоре (5)

2:0 Кортни Хаус (66)

3:0 Анвар Ел-Гази (76)

Стартовите състави:

Астън Вила: Мартинес – Кеш, Мингс, Хаус, Таргет, Ел Гази, МакГин, Луис, Грийлиш, Траоре, Уоткинс

Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Куяте, Дан, Ван Аанхолт, Шлуп, Миливойевич, МакАртър, Ез, Бентеке, Заха