Арсен Венгер започна мача с брилянтен рекорд срещу Тотнъм, който беше загубил 6 от последните си 8 мача във Висшата лига преди дербито помежду им през сезон 2008/2009. Бившият играч на Арсенал Дейвид Бентли откри резултата за „шпорите”. По-късно Арсенал изравни чрез удар с глава на Микел Силвестър, който вкара първия си гол за „топчиите”.

Минута след началото на второто полувреме Арсенал поведе в резултата с гол на Уилям Галас. След брилянтен пас на Ван Перси и опит за изстрел на Самир Насри, топката стигна до Мануел Адебайор, който реализира за 3:1 за „артилеристите”.

Вратарят на Арсенал спаси удар на Том Хъдълстоун, но след това топката стигна до Дарън Бент, който отбеляза за 3:2. След грешка на Алън Хътън Мануел Адебайор подаде на Робин ван Перси и холандецът направи резултата 4:2.

Джърмейн Джинас отне топката след подхлъзване на Гаел Клиши и след дрибъл стреля с левия си крак и реализира феноменален гол, за да направи резултата 4:3. Последното попадение падна след като Лука Модрич удари греда, но в добавката Аарън Ленан оформи крайното 4:4. Феноменалната среща между двата тима е едно от малките чудеса на Висшата лига.