Челси задържа лидерското място в Премиършип, след като спечели по много труден начин дербито на Лондон от 13-ия кръг на Висшата лига. „Сините“ се наложиха с 2:1 при домакинството на Тотнъм на „Стамфорд Бридж“. По този начин воденият от Антонио Конте отбор удължи победната си серия на седем поредни мача. „Сините“ допуснаха гол, но въпреки това успяха да направят пълен обрат и да се поздравят с крайния успех. От своя страна „шпорите“ допуснаха първо поражение от началото на сезона. Воденият от Маурисио Почетино отбор обаче се представи изключително силно най-вече през първото полувреме, когато затрудниха много своя съперник.

Дербито на Лондон можеше да започне перфектно за Тотнъм, след като Хари Кейн вкара гол още в 5-та минута, но попадението не бе зачетено заради засада на нападателя.

Ерик Дайър стреля от фаул в 9-та минута, но над напречната греда в аут.

Тотнъм поведе с 1:0 в 11-та минута след гол на Кристиан Ериксен. Датският футболист вкара хубав гол с удар от границата на наказателното поле на Челси.

Виктор Уаняма се опита да изненада Тибо Куртоа с далечен удар в 23-та минута, но топката премина над напречната греда в аут.

Давид Луис отправи диагонален удар от фаул в 30-та минута, но Уго Лорис спаси без особени проблеми.

Хари Кейн стреля от дъгата на наказателното поле на Челси, но Тибо Куртоа спаси.

Еден Азар бе изведен на добра позиция в 44-та минута, но ударът му бе слаб и не затрудни Уго Лорис, който спаси.

Челси успя да изравни резултата в 45-та минута, когато Неманя Матич подаде на Педро Родригес, който бе оставен непокрит на дъгата на наказателното поле на Тотнъм и с диагонален удар изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Уго Лорис.

Н'Голо Канте отправи хубав удар в 48-та минута, но Уго Лорис спаси.

Челси успя да направи пълен обрат в мача в 51-та минута, когато Диего Коста направи добър пробив, след което пусна успореден пас на гол линията, а Виктор Моузес стреля, топката рикошира първо в Уго Лорис, след това в Ян Вертонген и влетя в мрежата.

Челси пропиля невероятна възможност да вкара трети гол в 53-та минута, когато Виктор Моузес подаде към Диего Коста, който продължи към Маркос Алонсо, който бе изведен на чудесна позиция в наказателното поле на Тотнъм, но стреля над напречната греда на вратата на Уго Лорис.

Тотнъм организира добра атака в 63-та минута, когато Хари Кейн подаде към Кристиан Ериксен, който стреля, но Тибо Куртоа спаси.

Челси организира скоростна атака в 89-та минута, когато Маркос Алонсо подаде към Уилиан, а той стреля, но заложи на силата, вместо на точността и прати топката високо над напречната греда в аут.

Челси е лидер в класирането във Висшата лига с 31 точки, докато Тотнъм е пети с 24 точки.