Саутхемптън и Брайтън завършиха 2:2 в много интересен последен мач от петия кръг на Премиършип. Двубоят на стадион "Сейнт Мери" бе много качествен и изпълнен с голови положения, но домакините определено могат да съжаляват много за пропуснатите три точки. "Светците" водеха с 2:0 и като цяло контролираха събитията на терена. Ключов обаче се оказа фактът, че Брайтън върна едно попадение много бързо и след това заигра доста по-добре, с което в крайна сметка стигна до изравнителен гол в самия край на двубоя.

Саутхемптън започна много силно и през първото полувреме играеше основно в половината на съперника. В 21-ата минута Дани Ингс стреля от близка дистанция след пас на Нейтън Редмънд, но рикошет в тялото на Шейн Дъфи предотврати опасността. Веднага след това гол не падна и при голямо разбъркване в наказателното поле на Брайтън.

Малко след това след центриране на Редмънд Мохамед Елюнуси стреля с глава на сантиметри от страничния стълб.

Все пак усилията на домакините дадоха резултат в 35-ата минута, когато избита топка попадна на крака на Пиер-Емил Хойберг и датчанинът със страховит изстрел по диагонала реализира за 1:0.

Саутхемптън започна по-добре и второто полувреме и в 63-ата минута получи шанс да удвои аванса си от дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Гаетан Бонг срещу Дани Ингс, а самият Ингс реализира за 2:0, въпреки че Матю Райън уцели ъгъла.

Само 2 минути по-късно обаче Брайтън върна едно попадение. Антони Нокер центрира от фаул, а оставеният сам Шейн Дъфи реализира с глава.

Това попадение тотално промени силите на терена като Брайтън започна да играе много по-смело и качествено. Юрген Локадия стреля с глава от непосредствена близост, но по някакъв начин домакините се спасиха. Веднага след това обаче Джеймс-Уорд Прайс извърши нарушение в наказателното поле и съдията Андрю Тейлър моментално посочи бялата точка. Зад топката застана Глен Мъри, който с точен изстрел донесе точката на своя отбор.

Така двата тима остават съседи в класирането като делят 13-о и 14-о място с по 5 точки.