Бъдещето на Мохамед Салах в Ливърпул е една от най-коментираните теми във Великобритания в последните няколко месеца. Египетският нападател на „червените“ има договор с клуба от „Анфийлд“ до края на сезон 2022/2023, като на практика има по-малко от година и половина по своя контракт с 19-кратния английски шампион.

Информациите за бъдещо подновяване на 29-годишния Салах са разнопосочни, а агентът на игрча – Рами Абас Иса, пусна причудлива публикация в социалните мрежи, датираща от последния подпис на Салах с мърсисайдския клуб.

Импресариото качи снимка, на която той е в офисите на Ливърпул, заедно с египтянина, когато Салах за последно удължи договора си с клуба и това накара повечето привърженици на „червените“ да се чудят какво трябва да се „крие“ зад криптираната снимка точно в този момент.

Юрген Клоп нееднократно заяви в свои медийни изяви, че страните са в добри отношения по темата, но трябва да се уточнят доста детайли по контракта, за да се стигне до финализиране. Предварителните информации са, че Салах изисква заплата от 400 хиляди паунда на седмица, за да остане в Ливърпул.