Мениджърът на Уигън Атлетик Роберто Мартинес намери причината за загубите като гост на неговия отбор и това е ужасяващият оранжев резервен екип на "латикс".

Атлетик загубиха от Челси с 0:8 и с по 0:4 от Портсмут и Болтън през миналия сезон. Ситуацията се повтори и през новата кампания, след като "латикс" паднаха като гост с 0:6 отново от стария си познайник Челси. Това принуди английския тим да смени оранжевия цвят на резервния екип с черен. "Не сме печелили мач за първенство с оранжевия екип. Нямах търпение да се отървем от него", сподели Мартинес.

Уигън вече триумфираха над Хартлипул в Карлинг Къп с черния екип. "Ако съм оставил още един оранжев екип, то това е, за да мога да го изгоря собственоръчно", продължи мениджърът на Уигън. "През миналия сезон изпитахме доста болезнени преживявания. Но всеки път, когато погледна назад се гордея с играчите и клуба като цяло. Това е така, заради начина, по който реагирахме на този горчив опит. В живота е много лесно да се провалиш, но е важно как реагираш след това", завърши Мартинес.