Челси продължава да кове съперниците си и във втория кръг на Премиършип. След 6:0 в първия, сега „сините” разбиха с ново 6:0 Уигън, при това като гост. Със завидна лекота, момчетата на Карло Анчелоти се справиха и тази вечер на „DW Стейдиъм”.

Всичко вървеше спокойно до почивката, като Челси водеше само с 1:0 преди паузата. Флоран Малуда бе точен в 34-та минута, с хубав плътен удар от десетина метра.

Лондончани се развихриха от самото начало на вторите 45 минути, като само три след подновяването на играта Никола Анелка бе намерен отлично от Микел и от ъгъла на пеналта стреля точно за 2:0. Отново Анелка се разписа и четири минути по-късно, в 52-та, когато засече с глава къс пас от Дидие Дрогба. Тук вече всичко бе решено, и Челси си правеше каквото поиска на терена, макар че вече с по-малко острота.

Дидие Дрогба не вкара в мача, но продължи да създава положения за съотборниците си. Той асистира и за четвъртото попадение, дело на Саломон Калу в 78-та минута. „Сините” реализираха още два гола в последните три минути от срещата, като пак Калу вкара за 5:0, а в секундите преди финала и Юси Бенаюн успя да се разпише.

С голова разлика 12-0 и шест точки от два мача, Челси оглавява класирането. Уигън е точно на противоположната страна, с голова разлика 0-10 и е последен в подреждането.