Нападателят на Стоук Сити Майкъл Оуен се застъпи за звездата на Челси Еден Азар, който снощи бе изгонен срещу Суонси, защото си позволи да изрита едно от децата, подаващи топката.

Срещата завърши 0:0 и лондончани отпаднаха от турнира за Купата на Лигата, но след мача постъпката на Азар привлече цялото внимание.

33-годишният Оуен обаче не смята, че случилото се е представено в правилната светлина. „Как може хората да твърдят, че Азар е ритнал хлапето? Това е срамно“, написа нападтелят в профила си в „Туитър“. „Той не трябваше да изритва топката далеч от себе си, но пък почти не докосна момчето, както много хора твърдят.“

„Лудориите на това хлапе бяха скандални и не е чудно, че набързо прие извинението. Баща му е директор в Суонси, така че смятам, че всичко ще приключи по справедлив начин“, допълни Оуен.

Бившият играч на Куинс Парк Рейнджърс и настоящ на Олимпик Марсилия – Джоуи Бартън също не подмина инцидента. „Единственото престъпление на Азар е, че не го ритна достатъчно силно“, написа той. След това обаче халфът реши да поясни какво има предвид: „Като прочетох написаното още веднъж излиза, че все едно защитавам хората, които ритат момчетата, подаващи топките! Хаха, аз просто се опитвах да посоча Азар и имах предвид, че той е трябвал да го ритне като хората заради наказанието, което ще отнесе впоследствие. Всички смятат, че той го е нацелил. Всъщност само опита... Твърдо съм против ритането на хората, които подават топките“, завърши Бартън.