Нападателят на Куинс Парк Рейнджърс Лоик Реми разкри, че е бил разочарован, когато научил, че ще бъде продаден на закъсалия английски тим през зимата.

Бившият ас на Олимпик Марсилия стана най-скъпият играч в историята на лондончани след трансфера си за 9,2 милиона паунда, но бързо бе задминат от Кристофър Самба, за Анжи Махачкала получи 14 милиона английски лири.

Реми започна кариерата си на „Лофтъс Роуд“ с два гола и е на път да се превърне в любимец на феновете, но показа, че все още таи смесени чувства относно преминаването си на Острова. „Не исках да си тръгвам от Марсилия като провал“, заяви 26-годишният футболист. „Желанието ми бе да завърша сезона и тогава да си търся нов отбор. Побиха ме тръпки, когато разбрах, че шефовете вече са взели решение зад гърба ми.“

„Когато разбрах за това, бях леко разочарован. Те ми казаха в последния момент, чувствах се наранен. Решението им изненада много хора“, добави той.

„Все пак тук, в Лондон, условията са добри. Заплатата ми също е прилична. Този трансфер може да се отрази лошо на кариерата ми в националния отбор, но не вярвам нещата да се развият по такъв начин. Ще дам всичко от себе си, за да запази отбора мястото си във Висшата лига“, завърши Реми.