Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс призна, че Манчестър Сити е отправил офциално предложение за закупуването на Даниел Агер, но побърза да успокои феновете с думите, че сумата е далеч от цената на играча.

По-рано се появиха информации, че мърсисайдци са отказали около 20 милиона паунда от „гражданите“, а северноирландският наставник заяви, че ще е необходима „абсурдна“ оферта, за да се раздели с датския национал.

„Даниел е един от водещите централни защитници в Европа“, сподели той. „Наистина има контакт от страна на Сити, но предложеното дори не е близо до стойността на играча. Можем да обмислим предложението им само ако наистина ще спечелим от него.“

„Разбира се, всеки може да загуби водещ футболист, но само ако това ще помогне на тима да върви напред – ако ще помогне да направиш две или три стъпки напред. Само тогава можеш да го обмислиш. Ние обаче не искаме да го продаваме, освен ако някой не извади абсурдна оферта, иначе няма начин да загубя един от най-добрите си играчи“, каза Роджърс.

„Винаги има слухове, особено в този период. Жалко е, че трансферният прозорец не се затваря със започването на сезона. Даниел и аз проведохме няколко разговори, така че той знае каква е позицията им, знае какво е мнението на клуба и не смята да напуска, което е страхотно. Той изясни това още на първата ни среща по време на европейското първенство“, завърши босът на мърсисайдци.