Мачовете от ФА Къп направиха програмата за изминалия уикенд от Висшата лига по-кратка. Едва пет мача от 33-ия кръг се изиграха, а шестият предстои тази вечер, когато Челси и Уест Хем ще си дадат среща на „Стамфорд Бридж”.

Саутхемптън – Ливърпул 1:3

Мохамед Салах реализира 18-ия си гол във Висшата лига на Англия и помогна на Ливърпул за успеха при гостуването на Саутхемптън в 33-ия кръг на Премиърлийг.

Гостите от Мърсисайд направиха обрат и победиха „светците” с 3:1 във важен мач в борбата им за титлата с актуалния шампион Манчестър Сити. Същевременно това бе първи гол за големия реализатор за тима на Юрген Клоп от шест мача насам в първенството, като сметката му вече с головете във Висшата лига наброява 18 гола и е само на едно попадение зад лидера Серхио Агуеро (19).

Защо феновете на Ливърпул полудяха по радостта на Салах?

Клоп: Показахме какво чудовище е станал Ливърпул

Салах: Радвам се за гола си, и че Хендерсън вкара отново след 20 мача

 

Евертън – Арсенал 1:0

Арсенал пропусна възможността да се завърне на третата позиция във Висшата лига, след като допусна загуба като гост на Евертън. „Артилеристите” не показаха най-добрия си футбол и логично си тръгват за столицата без нито една точка. Двубоят на „Гудисън парк” приключи с минимален успех за „карамелите” с 1:0, а гола за победата бе дело на защитника Фил Ягиелка още в началото на мача. Английският национал трябваше да бъде резерва в мача, но в крайна сметка започна срещата като титуляр заради здравословните проблеми на Майкъл Кийн непосредствено преди двубоя.

Така тимът на Арсенал загуби цени точки в борбата за Топ 4. Освен „артилеристите”, за позиция се борят още Тотнъм, Челси и Манчестър Юнайтед. В момента третото място се заема от Тотнъм, чийто тим има в актива си 64 точки, докато Арсенал и Челси са с по 61. Манчестър Юнайтед е шести с 61 пункта. И четирите отбора са изиграли по 32 мача, което означава, че до края на сезона за тях предстоят още по шест сблъсъка.

Емери остава позитивен, въпреки загубата от Евертън

Бернд Лено: Трябва да играем по-добре срещу затворени тимове

 

Борнемут – Бърнли 1:3

Бърнли победи като гост Борнемут с 3:1 в много важен мач в битката си за оцеляване в Премиърлийг. Нападателят на Бърнли Ашли Барнс побърза да си вкара ранен автогол и в четвъртата минута Борнемут поведе. Все пак Крис Ууд изравни резултата на „Вайталити Стейдиъм” в 18-ата, а две по-късно Ашли Уестууд направи пълен обрат. Ашли Барнс се реабилитира за автогола, реализирайки в 56-ата минута. Така Бърнли заработи актив от 36 точки.

 

Хъдърсфийлд – Лестър 1:4

Хъдърсфийлд допусна поражение с 1:4 от Лестър Сити. Юри Тилеманс даде аванс на „лисиците” в 24-ата минута, а Джейми Варди удвои в 48-ата. Четири по-късно Аарън Мой върна един гол за „териерите” от дузпа, но нови две попадения – на Джеймс Мадисън в 79-ата и Джейми Варди (84’-дузпа) категоризираха успеха за Лестър.

 

Нюкасъл – Кристул Палас 0:1

Нюкасъл преклони глава на „Сейнт Джеймсис Парк” след поражение с 0:1 срещу Кристъл Палас. Единственият гол на север дойде от Лука Миливойевич, като халфът на „орлите” бе точен от дузпа в 81-ата минута.

 

В понеделник:

Челси – Уест Хем