Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе повече от доволен след успеха на неговия тим над Саутхемптън с 3:1 след обрат на „Сейнт Мерис”. Германският наставник довери, че отборът е изградил „чудовищен” характер що се отнася до контрола на играта, а от това Клоп е повече от доволен.

„Беше брилянтен успех. Наистина трябваше да покажем какво чудовище сме изградили с психиката си. Играхме добре, организирано с висока преса, печелихме топката. Двамата централни защитници от наша страна бяха дълбоко в тяхната половина – отлично беше. Ние изчистихме топката от нашата половина и доминирахме”, коментира 51-годишният специалист.

„Те ни отбелязаха хубав гол, но ние останахме спокойни в мача и се справихме много добре”, продължи Юрген Клоп.  „Бях наясно, че това бе труден мач за нас, тъй като Саутхемптън са добре организиран тим. Вкарахме два чудесни гола. Сезонът пък е интензивен за всички. Имахме добри възможности, а Милнър и Хендерсън, които влязоха като резерви, ни помогнаха много. Може да се види как подканваха всички в отбора с игра”, продължи Клоп.

„Голът на Мо Салах? Уау, той не можеше да подаде на Фимирно, тъй като той не бе в правилната позиция. Бранителят на Саутхемптън не се бе концентрирал върху Мо и уау, какъв гол – добър момент. Първият гол на Наби Кейта за нас дойде в много важен момент”, допълни още германският специалист.

Победата изкачи мърсисайдци на върха във временното класиране с 2 точки аванс пред шампиона Манчестър Сити, който е с мач по-малко в актива си.