Солидни емоции донесе 31-ият кръг на английската Висша лига. Лестър продължи уверено да гони мечтата за титла с нова победа с 1:0 над Кристъл Палас. Тотнъм и Арсенал обаче също не сбъркаха и така продължават гонитбата на "лисиците". Окончателно с амбициите си за титла обаче се прости Манчестър Сити, след като "гражданите" загубиха с 0:1 дербито на Манчестър.

Какво още се случи в 31-ия кръг на Висшата лига, вижте в нашия обзор:

Кристъл Палас - Лестър 0:1

До края на сезона остават все по-малко кръгове, а звучаващото доскоро невъзможно изречение "Лестър е новият шампион на Англия", изглежда все по-реално. "Лисиците" записаха четвърта победа с 1:0 в последните си 5 мача, а отново в основата бяха Рияд Марез и Джейми Варди. Този път асистент бе Варди, който намери алжиреца и с отличен удар Марез реализира 16-ия си гол за сезона. В края на мача Деймиън Дилейни можеше да изравни, но ударът му срещна напречната греда.

Така Лестър записа нови три точки, с които вече има актив от 66 на първото място, с 5 пред втория Тотнъм и 11 пред Арсенал, който е и с мач по-малко. Кристъл Палас е 16-и с 33 точки, на 7 пред зоната на изпадащите.

Отзиви:

Клаудио Раниери: Шампионската лига е близо, не мечтая за титлата

Героят за Лестър: Все по-близо сме

Евертън - Арсенал 0:2

Арсенал запази своите, макар и доста малки вече, шансове за титлата, след като победи с 2:0 Евертън на негостоприемния "Гудисън парк". "Топчиите" решиха всичко още преди почивката с два бързи гола на Дани Уелбек и Алекс Уоби.

Арсенал е трети с 55 точки, на 6 зад Тотнъм и 11 зад Лестър, но и мач по-малко. Евертън е на 12-а позиция с 38 точки.

Отзиви:

Венгер: Не съм мазохист, за да правя сметки

Манчестър Сити - Манчестър Юнайтед 0:1

Юнайтед спечели дербито на Манчестър с 1:0 и по този начин тотално сложи край на амбициите на Сити.

Новата звезда на "червените дяволи" Маркъс Рашфорд реализира единствения гол в двубоя още в 16-ата минута.

Така Сити остава четвърти с актив от 51 точки, на цели 15 зад лидера Лестър. Юнайтед е шести с 50 точки и запазва шансове за класиране в топ 4.

ВИДЕО: Рууни с поздрав към сър Алекс на трибуните на "Етихад"

Челси - Уест Хем 2:2

Неубедителният Челси измъкна равенство 2:2 от Уест Хем в лондонското дерби на кръга.

"Чуковете" имат всички поводи да съжаляват, тъй като на два пъти повеждаха в резултата, но така и не успяваха да задържат аванса си.

Мануел Лансини откри с фантастично попадение в 17-ата минута, а Сеск Фабрегас изравни в края на първата част от пряк свободен удар. Анди Керъл се нуждаеше от само 60 секунди на терена, за да реализира за 2:1 в 61-ата минута. Фабрегас обаче оформи крайното 2:2 с точно изпълнена дузпа в края на двубоя.

По този начин тимът на Славен Билич пропусна златен шанс за място в топ 4 и остава пети с 50 точки, на една зад Ман Сити. Челси е на 10-а позиция с 41 точки.

Тотнъм - Борнемут 3:0

Тотнъм също запази живи надеждите си за шампионска титла. "Шпорите" се справиха комфортно със съпротивата на Борнемут, реализирайки три попадения във вратата на съперника. Хари Кейн бе точен на два пъти в началото на мача, а Кристиан Ериксен добави едно попадение през втората част.

Тотнъм има 61 точки, с 5 зад Лестър. Борнемут пък е 13-и с 38 точки.

Саутхемптън – Ливърпул 3:2

Саутхемптън и Ливърпул сътвориха най-зрелищния мач в кръга в Премиършип, който безспорно ще се запомни с феноменалния обрат, който "светците" сътвориха.

До 22-ата минута Ливърпул вече водеше комфортно с 2:0 след попадения на Фелипе Коутиньо и Даниел Стъридж.

Ситуацията на терена обаче се промени през второто полувреме, въпреки че поредното разочарование за домакините дойде след пропусната дузпа на Садио Мане, чийто удар в 49-ата минута бе спасен от Миньоле.

Мане обаче се реваншира с попадение в 64-ата минута, което върна надеждите на Саутхемптън. В 83-ата минута Грациано Пеле изравни с великолепен изстрел, а само 2 минути по-късно пълният обрат бе факт след нов гол на Мане.

В класирането Саутхемптън се изкачи на седмо място с 47 точки и дори може да погледне по-смело към четвъртото място, което е на само 4 точки. Ливърпул пък е девети с 44 точки.

ВИДЕО: Поредният пропуск на Бентеке почти подлуди Клоп

ВИДЕО: Юрген Клоп едва дочака да се скара на Бентеке

Уест Бромич – Норич 0:1

Норич записа скъпоценна победа в своята битка за оцеляване. Роби Брейди се превърна в герой за „канарчетата“, реализирайки единствения гол в 50-ата минута.

По този начин Норич е извън зоната на изпадащите с 28 точки, на 2 пред 18-ия Съндърланд. Уест Бром пък вече е спокоен за мястото си в Премиършип с 39 точки и 11-о място в класирането.

Суонси – Астън Вила 1:0

За Астън Вила обаче бъдещето изглежда предопределено. Бирмингамци записаха шеста поредна загуба след 0:1 в гостуването си на Суонси.

Федерико Фернандес вкара единствения гол в мача в 53-ата минута и така осигури спокойни дни за своя отбор. Суонси е 15-и в класирането с актив от 36 точки, на 10 над „опасната зона“. Астън Вила обаче е закотвен на дъното с едва 16 точки.

Уотфорд - Стоук Сити 1:2

Една от сензациите в първата половина на сезона в Премиършип – тимът на Уотфорд, продължава с лошите си изяви в последно време, записвайки трета поредна загуба – 1:2 като домакин на Стоук Сити.

Джонатан Уолтърс и Хоселу реализираха попаденията за „грънчарите“, а Трой Дийни вкара почетен гол за домакините в края на мача.

Така Стоук се изкачи на осмо място с 46 точки, докато Уотфорд е на 14-а позиция с 37.

Нюкасъл – Съндърланд 1:1

Дербито на Североизточна Англия между Нюкасъл и Съндърланд завърши със самоубийствено равенство 1:1, което не бе по вкуса на нито един от двата тима, които са замесени в тежка борба за оцеляване.

Гостите от Съндърланд откриха в 44-ата минута чрез Джърмейн Дефоу, а 7 минути преди края Александър Митрович спаси поне точката за радост на новия мениджър на „свраките“ Рафа Бенитес.

Така Нюкасъл остава предпоследен с актив от 25 точки, а с точка повече, но също в зоната на изпадащите, е Съндърланд.