Полузащитникът на Челси Франк Лампард не даде категоричен отговор дали Жозе Моуриньо е на път да се завърне в клуба, като допълни, че дори евентуално пристигане на португалеца няма да повлияе върху съдбата му.

Временният наставник на „сините“ Рафаел Бенитес е с контракт до края на сезона, като често оставя Лампард и капитана Джон Тери извън групата за мачовете. Въпреки силното представяне на халфа през 2013 година, ръководството все още не му е предложило нов договор, а неговият изтича през юни.

„Жозе е фантастичен мениджър, една от легендите в Шампионската лига“, заяви 34-годишният английски национал. „Неговата репутация не подлежи на съмнение. Където и да отиде – независимо дали ще дойде в Челси или ще остане в Реал Мадрид, вярвам, че ще жъне успехи.“

„Той винаги успява в тази цел и аз съм много, много сигурен в думите си. Не бих искал обаче да говорим за решения. Не желая да омаловажавам настоящия мениджър. Докато имаме треньор, който обаче най-вероятно ще ни напусне през лятото, не е редно да говорим за неговия наследник.“

„Не съм сигурен, че това би повлияло на решението ми. Ако дойде мениджър, който ме херасва... не знам“, допълни Лампард.