Защитникът на Манчестър Юнайтед Фил Джоунс няма да вземе участие в решителния реванш срещу Реал Мадрид във вторник, тъй като не успя да се възстанови навреме от контузията си в глезена.

При равенството 1:1 в Испания, Джоунс получи много похвали за ролята си в опазването на Кристиано Роналдо. При победата с 2:1 над Рединг на 18 февруари обаче английският национал се контузи и сега Сър Алекс Фъргюсън няма да може да използва услугите му.

На въпрос относно участието на Джоунс, Фърги отговори: „Той не е готов. Няма да бъде на разположение за утре.“

Изглежда сигурно, че Райън Гигс ще направи своя мач номер 1000 на „Олд Трафорд“. „Той игра срещу КПР и винаги съм мислил, че с Райън, че е добре да го държим свеж. Утре той ще бъде замесен в даден момент, независимо дали ще стартира или ще бъде на пейката – не съм решил, но той ще участва. Разбира се, че неговият опит в големи мачове ще бъде ключов за нас.“

Нани замени Джоунс срещу Рединг, но най-вероятно ще загуби битката с Шинджи Кагава за място в халфовата линия, след като японецът вкара хеттрик за победата над Норич. Фъргюсън ще може да разчита на опита на Рио Фърдинанд, който получи почивка в мача с „канарчетата“.