През следващите няколко седмици мениджърът на Фулъм Мартин Йол ще се срещне президента Мохамед Ал-Файед и двамата ще обсъдят плановете на холандеца за летни трансфери.

Договорът на наставника изтича в края на следващия сезон, като за да остане на „Крейвън Котидж“, специалистът ще поиска гаранции относно развитието на клуба. През миналия месец на Острова се появиха твърдения, че Йол, както и Димитър Бербатов ще напуснат клуба заради нежеланието на Ал-Файед да инвестира в по-добри играчи.

Мениджърът обаче бе категоричен, че няма конфилкт между него и борда на директорите. „Всеки треньор иска да има няколко плувки, които да хвърли на пазара – ние също се нуждаем от такива“, заяви той. „Разбира се, през следващата седмица или по-другата ще имам разговор с президента, за да разбера какво иска той.“

„Не сме говорили на тази тема, така че няма огън помежду ни, може би само малко пушек. Дали ще съм в клуба и през август? Да, така мисля. Но може би президентът ще иска да играем за топ 8 – тогава вече ще имам проблем.“

„Понякога клубът може да тръгне срещу теб. Директорите могат да кажат, че си свършил чудесна работа през лятото с всички тези привлечени под наем играчи. Разбира се, могат да поискат отново да постъпим така, но това не е здравословно за един клуб. Бих искал да имам 23-ма футболисти на по 24 години, като Муса Дембеле например, да ги сплотя и да се опитам да поставя основа. Не е лесно, защото трябват доста пари, за да купиш нови играчи и ако 8 или 9 си тръгват, то трябва 5 или 6 да ги заместят. Да се надяваме, че ще можем да го направим или отново ще трябва да сме много креативни“, завърши Йол.