Селекционерът на английския национален отбор по футбол Рой Ходжсън заяви, че няма да се впуска в психологическа война с колегата си Бранко Бърнович преди важната световна квалификация срещу Черна гора.

Утре „трите лъва“ имат шанс да изместят балканците от първото място в група H, а ако победят, ще имат точка аванс. Евентуална загуба обаче почти сигурно им отрежда минаване през бараж, защото черногорците ще отворят разлика от 5 точки.

Затова Бърнович заяви, че мачът е много по-важен за Англия, отколкото за неговия тим, но Ходжсън не се впечатли от опитите на противника да вкара допълнително напрежение. „Определено си мисля, че това са психологически игрички, няма много съмнения по въпроса“, каза 65-годишният наставник. „Изненадан съм, че той смята, че една евентуална загуба няма да нарани шансовете на Черна гора. Повечето треньори ги боли, когато загубят, независимо на кое ниво във футбола.“

„Ако той предлага да ни числят като фаворит в мача, то ние ще приемем това. Няма да е проблем зад нас. Уверени сме, защото разполагаме с добри играчи, и ще поемем отговорност. Честно казано, това, което ще се случи утре, до голяма степен ще реши всичко в групата“, завърши Ходжсън.