Селекционерът на черногорския национален отбор по футбол Бранко Бърнович се отнесе иронично към притесненията на английските футболисти преди предстоящата световна квалификация между двете страни.

Двата отбора си оспорват лидерското място в група Н от Зона Европа, но гостите от Острова изразиха опасенията си относно качеството на терена, като подозират, че балканците може умишлено да полеят обилно тревното покритите.

Бърнович обаче не остана длъжен и на свой ред отвърна на удара с удар. „Четох няколко изказвания на английските играчи относно начина, по който ще изглежда теренът утре. Доколкото знам в Англия винаги са фаворизирали дългите пасове, така че не виждам от какво толкова се оплакват“, заяви той.

„Не разбирам кой трябва да е по-притеснен – ние, които играем със Стеван Йоветич и Мирко Вучинич, или Англия? Всичко това подкрепя фактът, че те се страхуват повече от нас за този мач. Нашите фенове също ги тревожат и няма причина нещата да стоят другояче.“

Бърнович не пропусна да захапе съперника и за червения картон, който Уейн Рууни си изкара при последната визита в Черна гора. „Доколкото си спомням Рууни беше онзи, който ритна съперник тогава, а не обратното. Йоветич и Вучинич винаги са отнасяли тежки ритници, но никога не са се оплаквали. Според мен футболните легенди и журналистите на Острова се опитват да подготвят извинение за това, което ще се случи утре. Май всичко ги притеснява“, завърши селекционерът на черногорците.