Изпълнение на дузпи и великолепни изяви на вратаря Адам Богдан спасиха Ливърпул от сериозна излагация срещу отбора на Карлайл, който е участник в Лига 2 – четвъртото ниво на футбола в Англия.

Карлайл гостуваше на „Анфийлд“ в мач от 1/16-финалите в турнира за Купата на Англия и стигна до 1:1 след 120 минути игра. Голът за гостите пък реализира бившият футболист на Локомотив София Дерек Асамоа, който игра за „железничарите“ през сезон 2009/10.

Мърсисайдци вървяха към поредно разочарование от началото на сезона, което бе на път съвсем да утежни положението на мениджъра им Брендън Роджърс. Добрите рефлекси на Богдан, който спаси три дузпи, все пак оставиха тима в турнира.

Мачът започна добра за домакините, които откриха резултата в 23-ата минута като Дани Ингс ознаменува с попадение първия си мач като титуляр на "Анфийлд".

Морено изведе Лалана по лявото крило, откъдето последният центрира перфектно за Ингс, който с глава засече и без проблеми вкара за 1:0.

Отговорът на Карлайл обаче не закъсня. В 35-ата минута Хери изведе добре Дерек Асамоа и бившият играч на Локомотив София преодоля Адам Богдан за 1:1.

Малко след това дойде още една лоша новина за мърсисайдци, след като Фирмино напусна терена контузен, а на негово място влезе Дивок Ориги.

До края на редовното време Ливърпул имаше преимущество, но то не бе превърналто в някакви сериозни голови положения. Гостите пък се защитаваха отлично и заслужено стигнаха до продължения.

В 99-ата минута Ливърпул имаше добър шанс за гол, след като изстрел на Милнър бе отразен от бранител, а добавката на Ориги излезе над вратата.

До края на двете продължения нов гол така и не падна и се стигна до дузпи. Те започнаха отлично за Ливърпул - гол на Милнър и спасяване на Богдан дадоха аванс в началото на рулетката. Джан и Дикър реализираха по една дузпа, за да се стигне до три поредни спасявания на вратарите. Гилеспи отрази ударите на Лалала и Коутиньо, а между тях Богдан се оказа непреодолимо препятствие за Джойс.

МакКуин вкара, за да изравни за 2:2, а Дани Ингс стори същото, с което направи последната дузпа за Карлайл решителна. Адам Богдан се превърна в големия герой, след като спаси изпълнението на Хери и така класира своя отбор в следващата фаза на турнира, където съперник на Ливърпул ще бъде Борнемут.