Мениджърът на Челси Роберто Ди Матео изрази недоволството си от представянето на своя тим в предсезонните проверки. В последната от тях „сините“ допуснаха смущаващо поражение с 1:3 от втородивизионния Брайтън, чийто треньор е бившият футболист на лондончани Густаво Пойет.

Преди това европейския клубен шампион инкасира загуби от Милан с 0:1 и от сборен тим на звездите в Мейджър Лийг Сокър с 2:3.

Ди Матео обясни негативните резултати с факта, че все още не може да разчита на всички футболисти. „Все още не сме събрали целия отбор“, сподели италианецът. „Някои играчи са тук само от 9 дни, други – от 16, трети – от 21, а някои дори още не са се върнали. Едва когато това се случи, ще можем да поработим заедно.“

„Очаквах повече от моя тим по отношение владение на топката и движение по терена. Надявах се да покажем по-добро лице от това, което демонстрирахме в събота срещу Брайтън. Бяхме твърде разкъсани, не достатъчно агресивни и не си връщахме топката, щом веднъж я загубехме“, обясни Ди Матео.

„Когато пък тя беше у нас, не се движехме достатъчно и имаше доста неща, които трябваше, но не направихме. Трябва да сме по-концентрирани и по-остри“, продължи с критиките си наставникът на Челси.

„Азар игра отляво, искахме да бъде по-пробивен. Той го показа в предишните мачове, но трябва да сме търпеливи с него. Той е много млад, идва от друго първенство и му трябва време за адаптация“, завърши Ди Матео.