Халфът на Нюкасъл Хатем Бен Арфа изрази мнение, че липсата на зрялост по-рано през кариерата му го е лишила от възможността да достигне истинския си потенциал, който според него е можел да го докара до нивото на Лео Меси.

Французинът бе смятан за голям талант като премина през академията на Лион и направи професионалния си дебют на 17 години.

Въпреки това, скандали в родния му клуб и след това в Марсилия повлияха на репутацията му, а и на играта му. Така Бен Арфа бе даден под наем в Нюкасъл, а вече играе при „свраките“ с постоянен договор и започва да показва класата си.

„Съжалявам, че не бях зрял по-рано, защото днес мисля, че щях да се развия на по-високо ниво. Може би щях да съм като Лионел Меси днес. Но все още имам време, мога да наваксам.“

Бен Арфа бе пренебрегнат и не попадна в състава на Франция за Евро 2008 и Мондиал 2010, а след скандала с Лоран Блан на Евро 2012 не е играл повече за националния си отбор. Халфът обаче се надява да е в състава за Световното през 2014 в Бразилия.

„В моя мозък винаги имам Световната купа 2014 и за мен е невъзможно да не отида там. В настоящата генерация има много талантливи играчи. Но мисля, че има липса на лидери. Ако трябва да дам име, бих казал, че Карим Бензема може да бъде лидер“, допълни Бен Арфа.