Звездата на Тотнъм Гарет Бейл намекна, че ще остане в отбора и през следващия сезон, понеже смята, че мениджърът Андре Вилаш-Боаш му е помогнал да израсне в много аспекти.

Отдавна не е тайна, че Реал Мадрид проявява особен апетити към 23-годишният уелсец, но за разлика от Лука Модрич, „шпорите“ нямат намерение да се разделят с него. Считаше се, че те ще успеят да го задържат единствено ако се класират за Шампионската лига, но крилото намекна и за друга причина, която би го задържала на „Уайт Харт Лейн“.

„Вилаш-Боаш ми помогна да подобря всички страни на моето представяне“, обясни Бейл. „По време на тренировка работим върху неща, които мога да правя в мачовете, а вече в тях той ми даде увереността да правя каквото иска и каквото мога най-добре. Това е от изключително значение за всеки играч.“

„Всички са развълнувани, че той е тук. Вилаш-Боаш е млад мениджър и има страхотно минало с Порто. Може би в Челси не получи достатъчно време, но през миналия сезон при нас той показа колко е добър. Това са много вълнуващи времена за клуба.“

„Той опита някои нови тактически схеми, наложи и нов стил на игра. Понякога ти трябва малко време, за да свикнеш, и стартът на сезона бе малко труден. Ние обаче се адаптирахме и ставахме все по-силни и по-силни“, завърши Бейл.