Въпреки че новият мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс обяви, че Уейн Рууни не се продава, от Барселона съвсем не са приключили с опитите си да вземат английския национал. Според sport.es каталунците са отправили оферта за 27-годишния играч, която включва Тиаго Алкантара, Давид Вия и още 3 милиона паунда.

Мойс определено би обмислил подобно предложение, особено ако в близките дни получи индикации, че взаимоотношенията между клуба и Рууни не могат да се подобрят. Според вече бившият наставник на „червените дяволи“ сър Алекс Фъргюсън юношата на Евертън устно е поискал от ръководството да бъде продаден, след като бе забит на пейката в някои от най-важните мачове през изминалия сезон.

Затова испанския гранд е решил да използва интереса на Юнайтед към Алкантара, който и без друго иска да напусне „Камп Ноу“, а в същото време да освободи недоволния от статута си на резерва Вия. Не е тайна, че 31-годишният ветеран имаше възможност да си тръгне още през зимата, но тогава клубът реши да го задържи. Сега обаче по всяка вероятност той ще бъде продаден, което ще освободи място за още един атакуващ играч.