Нападателят на Тотнъм  Емануел Адебайор разкри как точно е критикувал бившия мениджър на тима Андре Вилаш-Боаш. Тогоанецът разказа в детайли за свадите си португалския наставник, който за назидание го прати цяло лято да тренира с юношеската формация на лондончани.

След идването на Тим Шърууд начело обаче Адебайор възвърна предишната си форма и измести от титулярния състав лятната покупка Роберто Солдадо. От тази позиция 29-годишният нападател си позволи да говори откровено за миналото си с Вилаш-Боаш.

„Казах му: „Твоите идеи няма да помогнат на тима“. Имал съм шанса да играя в много топ отбори през кариерата си и знам как трябва да се случват нещата“, обясни Адебайор. „Казах му го лично, но той не пожела да ме чуе, затова после го повторих пред целия отбор.“

„Може би това беше грешка. Може и да бе правилно, а може и да не бе. Не зная, но знам, че говорих със сърце.“

„Помня, че през септември се прибрах в родината си и дадох интервю, в което казах, че няма да ми трябва много време, за да бъда водещият нападател на Тотнъм. Тогава много хора и фенове се смяха. Тези неща ми дават стимул и ме карат да вървя напред“, каза тогоанецът, който се разписа 6 пъти в десетте си двубоя.