Шампионът на WBC в тежка категория Тайсън Фюри ще се бие в исторически кросоувър сблъсък срещу Франсис Нгану. Битката ще бъде обявена официално до часове. Циганския цар така и не успя да намери противник от боксовата гилдия за бой това лято и в крайна сметка се е спрял на бившия шампион на UFC в тежка категория.

Нгану напусна UFC през януари и ясно обяви, че и искал да се занимава с кариера в бокса. Според вестник „Сън“ Нгану и Фюри вече са се разбрали и битката ще бъде обявена официално.

„Сън“ твърди, че кралят на WBC в тежка категория Фюри е готов да започне тренировки за битката следващата седмица. Фюри и Нгану, съответно на 34 и 36 години, често имат пререкания в социалните мрежи.

„Мисля, че се говореше много как аз и Нгану ще се бием един срещу друг. Той иска да се захване с бокс и иска да се бие с мен, дори беше на една от последните ми битки и се качи на ринга и се изправи срещу мен!“, обяви Фюри. „Има потенциал. Имаме много предложения от Близкия изток в момента да бъдат домакини на тази битка през лятото".

Последният мач на Фюри бе в края на миналия сезон, когато спечели трилогията с Дерек Чисора миналия декември. Ново момчето на PFL Нгану, междувременно, беше последно в действие миналия януари на UFC 270 - където направи последната защита на титлата си в тежка категория с победа със съдийско решение над Сирил Ган.