Шампионът на UFC в категория перо (до 65,8 кг), австралиецът Александър Волкановски, иска отново да опита късмета си в сблъсък с носителя на титлата в категория лека - руснака Ислам Махачев. През февруари тази година Алекс премина в лека категория (до 70,3 кг) и се опита да стане двоен шампион, но загуби от Махачев по точки в състезателна битка от 5 рунда. Оттогава австралиецът се завърна в своята дивизия и направи успешна защита срещу Яир Родригес през юли, докато Ислам е изправен пред реванш срещу Чарлз Оливейра през октомври.

„Има битка срещу Илия Топурия, която не води до никъде. И има реванш срещу Махачев, който искам“, казва Волкановски. „Искам да бъда активен. Очевидно битката между Ислям и Чарлз Оливейра предстои скоро, така че не искам да чакам."

Волкановски дори знае в кой турнир през 2024 г. те биха могли да се бият с Махачев за втори път. „Мисля, че реваншът с Махачев има много смисъл. Да точно. Това би било готино и ако ръката ми бъде вдигната на UFC 300, ще бъде абсолютно перфектно. Но да видим какво можем да направим. Мисля, че това е една от най-големите битки, които могат да се организират. Сигурна съм в това. Много хора искат да го видят отново. Първата битка беше много, много конкурентна и ви гарантирам, че следващия път ще завърша започнатото.”

По-рано треньорът на руснака каза, че Махачев и Волкановски ще се бият отново.