Александър Волкановски остава боец №1 в ранглистата на UFC, въпреки загубата в събота вечер от боец №2 в списъка – Ислам Махачев. Двубоят в Австралия беше обявен като битка за място номер 1 в списъка на UFCq като титлата на Махачев в лека категория също беше заложена, тъй като кралят в категория перо Волкановски се изкачи в по-горна категория за боя. Но след като беше победен с много близки съдийски резултати, UFC избра да запази австралиеца като най-добрия боец в света.

Класациите са фиктивни, направени въз основа на предпоставката, че ако теглото не беше проблем и наборът от умения на бойците можеше да бъде прехвърлен, един би бил по-добър от друг. Жури, съставено от медийни членове на MMA, избира всички класации на UFC, когато гласовете им се осреднят въз основа на минали и настоящи резултати на бойците.

Волкановски твърди, че е спечелил битката и въпреки че никой от тримата съдии не се съгласи с тази оценка, мнозина смятат, че той е направил достатъчно, за да бъде едновременно световен шампион в две категории, което се случва много рядко. Въпреки това, Волкановски запазва титлата си в категория перо, която трябва да защити срещу временния шампион Яир Родригес, преди да се изправи срещу Махачев.

„Много хора си помислиха, че спечелих тази битка, аз си помислих, че спечелих тази битка и се придвижих напред“, каза Волкановски в The MMA Hour. „Представете си, ако бяхме в една и съща категория. Не искам да спекулирам, но ако той беше в категория перо, в моята категория, щях да го смачкам“.

„Мисля, че все пак доказах, че аз съм по-добрият боец и съм номер 1. Но това не зависи от мен. Мисля, че той също мислеше, че е загубил. Дори казваше: „Трябва да направим реванш“, когато свърши всичко. Не каза думата загуба, но кой говори за реванш, ако мисли, че е спечелил? Така че той знае. Не искам да го подценявам. Битката беше много равностойна“.