Тайсън Фюри твърди, че не се интересува от битка с Олександър Усик, за да бъде първият шампион с четири пояса в историята на тежка категория. Феновете се надяват, че двамата най-добри в бокса ще се срещнат в исторически сблъсък след двубоя на Фюри с бившия шампион на UFC Франсис Нгану в Саудитска Арабия на 28 октомври.

Въпреки това, Циганския цар се дистанцира от битка с Усик и предположи, че шампионът на WBO, WBA и IBF в тежка категория не е достатъчно голяма звезда, за да сподели ринга с него.

„Не, не се интересувам от битка с Усик“, каза Фюри пред вестник „Дейли Мейл“. „Той е малък украинец. Това е всичко, което той е за мен. Нямам интерес към обединяване на дивизията. Това не означава нищо за мен. Всички тези неща за обединяването и каквото и да е, наистина не означават нищо за мен“, допълни Фюри.

„Търся най-голямата надница. През повечето време Усик не го отрязва. Той е просто чужденец, който не говори добре английски, така че не можете наистина да продадете мач с него“.

35-годишният боксьор иска да се бие с някой от САЩ, след като спечели милиони по време на трилогията си с Дионтей Уайлдър и заяви, че шампионът на UFC в тежка категория Джон Джоунс може да бъде следващият му опонент.

Фюри също е отворен към идеята за повторен мач с Нгану според правилата на MMA. „Търся вероятно друг американец. Вероятно искам да се бия с Джон Джоунс в боксова битка. Бих се бил с Франсис Нгану в клетката. Вярвам, че бих му наритал задника в клетката, както и на ринга.“

Фюри не се притеснява от критиките, които получава за това, че ще се изправи срещу дебютант в бокса следващия месец и се концентрира само върху това колко пари ще направи за това, което би трябвало да е лесна вечер в офиса.

„Мразещите ще мразят“, добави той. „Получавам пари. Получавам, по дяволите много пари. Така че няма да се чувствам зле, когато осребрявам чека си. Няма да ми пука, когато ям сладолед и торти цял ден и пия Пина Колада. Не си мисля, "Ами тези боксерки?" и всички тези глупости. Така че, да, хейтърите ще мразят. Всеки известен има хейтъри. Сигурен съм, че Ван Гог също е имал своите, но днес не мога да назова нито един от тях, така че това просто ви показва каква е ситуацията. Ще се оправим.”